1.  Bare seil som er registrert som båtens seil kan være om bord ved kappseiling. (Gjelder ikke klasseseil til en-type båter, eller båter med anmerkningen "Forenklet måling" i målebrevet). Hardværsseil behøver ikke være registrert. 

  2. Et seil som kjøpes etter at målbrevet er kjøpt for sesongen, må måles og registreres, hvis det skal brukes til kappseiling. Men det er ikke påkrevd å kjøpe nytt målebrev for resten av sesongen, hvis seilet har samme eller mindre areal enn tilsvarende seil i målebrevet. Men alle asymmetriske spinnakere med SHW/SFL<85% og alle forseil som skal settes flygende, må uansett stå i målebrevet. (RS 304.1.c)
     
  3. Under seilas skal en båt ikke ha fler seil ombord enn tallene som er oppgitt i målebrevet. Hardværsseil regnes ikke med. Dette kan endres i NOR/SI (RS206).

  4. Forseil kan ikke settes flygende hvis båten er påmeldt med målebrev Uten spinnaker.

  5. Et hjørne av forseil eller spinnaker skal ikke settes utenfor målepunktene for sine respektive riggmål, IG og J,  ISP og SPL/TPS.

  6. Ved skifte av seil, kan det nye seilet settes og trimmes før seil som skiftes ut tas ned. (RRS55.1)

Fokk og Genoa er forseil. Spinnaker stagseil som nevnes i RRS 54, er et flygende forseil. Seil som benevnes  Gennaker, Code seil m.fl. er enten forseil eller spinnaker. Se også artikkelen: Flygende forseil - Code Zero - Gennaker.

SGP