1. Båteier (eller hans/hennes representant)  har ansvar for at det er samsvar mellom målebrevet og båtens mål og utrustning, likeså ansvar for at båten og dens utstyr benyttes slik det er foreskrevet i Kappseilingsreglene (RRS)., ORC-IMS og ORC-RS.  (RS 304.1 d).

  2. Mannskapsvekt skal ikke overstige hva som er vist i målebrevet. (RS102)(RS200). Øvre grense for mannskapsvekt kan meldes inn ved kjøp av målebrev, hvis default ikke skal benyttes. Ved doublehanded målebrev, kan mannskapsvekt på 120kg -300 kg meldes inn, hvis ikke default på 170 kg benyttes. 

  3. All flyttbar ballast, inkludert seil som ikke er satt, skal være ordentlig stuet. Vann, dødvekt eller annen ballast skal ikke flyttes for å endre trim eller stabilitet. (Gelder ikke båter registrert med vannballast. )  (RRS51)(RS201)

  4. Senkekjøl, daggerboard etc. skal være låst i sin posisjon slik den var ved måling, såfremt ikke målebrevet angir annet. (RS202)

  5. Ikke-manuell kraft kan benyttes for å operere sving-kjøl og vannballast, hydrofoil, fall og skjøter for seil eller bom, hekkstag, vang og uthaler. Autopilot kan benyttes hvis dette er angitt i NOR/SI. (RS204). Ikke-manuell kraft vil påvirke ratingen.

  6. Under seilas er det ikke tillatt å flytte masten i fotenden eller i dekk. Bruk av mastejekk er tillatt. (RS205)

  7. Mast og bom kan ha merker som begrenser maksimal heising i mast og uthal på bom av storseilet. Disse angir i så fall riggmålene P og E (IMS)

  8. Et uttrekkbart baugspyd skal være i inntrukket posisjon når det ikke er i bruk. (RS 205.2)